TULOSSA Loppukevään seniorikerhon aikataulu on julkaistu

Kokoontumisten ajankohdat
maanantai-aamupäivät klo 9-11.
Lastusten koulu (os. Lastustentie 519), vanhan koulun sali.

Ma 1.4. Ideaparkissa järjestetään Lempäälän kylä- ja kyläkoulumessut lauantaina 30.3.2019 klo 10-15. Jokaisella kyläkoululla on messuilla oma messuosastonsa, jonka sisällön lapset ovat itse suunnitelleet. Lastusten koulun oppilaat kertovat millainen prosessi messujen suunnittelu ja läpivienti on ollut – onhan niitä suunniteltu koko lukuvuosi! Oppilaat näyttävät myös muun muassa millaista videomateriaalia koulun arjesta on kerätty messuja varten. 

Ma 15.4. Tule tekemään taidetta savesta! Ohjaajana Titta Eräniitty Lempäälän Taitokeskuksesta. Savityöt käyvät kerhokerran jälkeen poltettavana ja ne saa itselleen myöhemmin.

Ma 29.4. Aiheena uni. Vuoden 2019 Unihoitaja Heini Aro-Ojanen TAYSin Valkeakosken Unipoliklinikalta käy läpi unta, unenhuolto-ohjeita ja muutamia yleisiä unihäiriöitä kuten unettomuutta, uniapneaa ja levottomat jalat-oireyhtymää. Tervetuloa mukaan hakemaan vinkkejä parempaan uneen!

TULOSSA Lempäälän Kylä- ja kyläkoulumessut 30.3. klo 10-15

Lempäälässä järjestetään Ideaparkin keskuaukiolla ja D-päädyssä Kylä- ja kyläkoulumessut lauantaina 30.3.2019 klo 10-15.

Jokaisella Lempäälän kyläkoululla on messuilla oma messuosastonsa, jonka sisällön lapset ovat itse suunnitelleet. Messuja on valmisteltu koko lukuvuoden ajan.  Koulujen pisteissä on erilaista toimintaa ja puuhattavaa mm. kepparirataa, sählyä, koodausta, qr-koodirataa ym. Lisäksi Keskusaukiolla on oppilaiden käsityönäyttely sekä lavalla laulu- ja tanssiesityksiä. Tapahtumassa on esillä myös kylissä toimivia yrityksiä ja yhdistyksiä.

Lastusten kyläyhdistys on mukana Lastusten koulun osastolla. Lastusista ja naapuri kylä Ahtialasta on mukana seuraavat yritykset:

• Lempäälän lasikuitu

• Parturi-Kampaamo Lehti

• Yksityinen perhepäivähoitaja Sari Kotilehto

• Urheiluhieroja Anniina Toikka

• Tikanmäen Tila

• Koulutuskoukku Ky

• P. Matintupa Oy

• Puusla NY

• Kuisman tila

Lisätietoja tapahtumasta:

Kylä- ja kyläkoulumessut

Lasten ideat todeksi Kylä- ja kyläkoulumessuilla 30.3

 

 

#KYLLÄKYLILLE sopimus Lempäälän kunnan kanssa

Lastusten kyläyhdistys ry ja Lempäälän kunta ovat allekirjoittaneet helmikuussa 2019 #KYLLÄKYLILLE -yhteistyösopimuksen.

Sopimuksen tarkoituksena on pilottina kehittää Lastusten kyläyhdistyksen ja Lempäälän kunnan välistä kumppanuutta ja yhteistyötä entisestään sekä tarjota erityisesti Lastusten kylän asukkaille hyvinvointia lisääviä palveluita. Lastusten kylä toimii sopimuksen myötä edelläkävijänä ja kokeilee yhteistyöhön soveltuvia toimintatapoja. Tavoitteena on, että sopimusmallia voidaan jatkossa laajentaa muihinkin Lempäälän kunnan kyliin.

#KYLLÄKYLILLE-sopimus toimii yläsopimuksena, jossa sovitaan päävelvoitteista ja -tavoitteista. Lastusten kyläyhdistys ry ja Lempäälän kunta tekevät jokaisesta osa-alueesta erilliset tarkemmat sopimukset. #KYLLÄKYLILLE-sopimus Lastusten osalta kattaa seuraavat osa-alueet:

 1.Koulunkiinteistö, kentän ja piha- alueen hoito.

Kyläyhdistys ottaa vastuulleen koulunkentän hoidon ja kunnossapidon pitäen sisällään luistinradan jäädytyksen. Koulunkiinteistön isännöinti eli valvoa kiinteistön kuntoa ja huoltosuunnitelman mukaisten töiden toteutusta yhteistyössä rehtorin kanssa ja kunnan tilapalveluiden kanssa. 

2. Kyläsuunnitelman ja osayleiskaavan päivittäminen

Kyläyhdistys  hankkeistaa kyläsuunnitelman ja hankkii hankehenkilön valmistelemaan kyläsuunnitelman. Kyläsuunnitelmassa huomioidaan yritystoiminnan kehittäminen ja profiloituminen Lastustenkylässä. Tämän nperusteella Lempäälän kunnan maankäytön suunnittelussa laaditaan kaava Lastusten kyläalueelle. Kaavan laadintatyössä huomioidaan kylän kehittäminen ja yritystoiminnan mahdollistaminen.

3. Kaiken ikäistenkuntalaisten harrastustoiminnan kehittäminen

Kyläyhdistys kehittää harrastustoimintaa Lastusten kylällä täydentäen siten Pirkan Opiston tarjontaa. Tämä sisältää mm. ikäihmisille tietokonekerhoa sekä liikuntamahdollisuuksia eri ikäisille.

TULOSSA Talvitapahtuma la 16.2.2019 klo 10-14

ULKONA KUIN LUMIUKKO

Koko perheen ulkoilutapahtuma

lauantaina 16.2.2019 klo 10-14

Lastusten koululla (Lastustentie 519, Lempäälä)

*Lumikenkäilyä

*Tunnistustehtävä

*Pulkkamäki

*Luistelua

*Hiihtoa

*Lumiukkoja tai –akkoja hankeen*

Ja paljon muuta!

 

Myynnissä makkaraa, lättyjä yms.

Varaa mukaan omat luistimet + kypärä, sukset

sekä käteistä rahaa ostoksia varten.

Ei säävarausta, lumivaraus hiihtoon ja lumiukkorakentamiseen; tapahtuma järjestetään  kelillä kuin kelillä.

 

Lempäälän Seudun Samoojat ry

Lastusten kyläyhdistys ry

 

TULOSSA Uuden Vuoden juhla 31.12.2018 klo 18

Tervetuloa koko perheen tapahtumaan koulun mäelle ma 31.12.2018 klo 18! Kyläyhdistys järjestää rakettien ammunnalle paikan ja tarjoaa aittakahvilassa lämmintä mehua. Pyritään järjestämään yhdessä hieno rakettinäytös ja ammutaan kaikkien halukkaiden omat raketit taivaalle samoihin aikoihin. Rakettien paukuttelijat: muistakaa asiallinen käyttäytyminen, turvallisuus sekä suojalasit!

Joulumyyjäiset 1.12.2018

Lastusten koulun perinteisiä joulumyyjäisiä vietettiin lauantaina 1.12.2018 koululla. Myynnissä oli monelaisia jouluisia herkkuja sekä koululaisten tekemiä käsitöitä. Myös arpajaisissa oli runsas palkintopöytä. Kiitos koululle myyjäisten järjestämisestä. Tästä on hyvä aloittaa joulun tunnelmointi!

Valokuitukysely

Lastusten kyläyhdistys selvittää kyläläisten pyynnöstä kylän asukkaiden ja yritysten halukkuutta liittää kiinteistönsä internet-valokuituyhteyteen, mikäli sellainen kylälle rakennettaisiin. Pyydämme vastaamaan kyselyyn 31.12.2018 mennessä alle olevassa linkissä. Lisätietoja kyläyhdistyksen  sihteeriltä: Juho Leppämäki, puh. 045 113 8883.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeziGkilLaSakNaJnzkYdOHIuq-GQTEFjoU9aLc9iedWPIXsQ/viewform

TULOSSA Seniorikerhon alkuvuoden 2019 ohjelma on julkaistu

Kokoontumisten ajankohdat
maanantai-aamupäivät klo 9-11.
Lastusten koulu (os. Lastustentie 519), vanhan koulun sali.

Alkuvuoden 2019 alustava ohjelma:
Ma 14.1. Tule muistelemaan menneitä! Tule keskustelemaan ja kuuntelemaan mitä Lastusissa ja muualla Lempäälässä oli ”silloin ennen”. Millaista koulunkäynti oli Lastusten koulussa 1950-luvulla ja sen jälkeen? Keskustelua vetää Reijo Fredriksson.

Ma 28.1. Tietotekniikan opetusta yhteistyössä koulun kanssa. Mikäli sinulla on teknisiä ongelmia puhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa tai vaikkapa kaipaat neuvoja sosiaalisen median, internetin, sähköpostin tai muun asian kanssa, voit tulla kysymään neuvoja! Paikan päällä saat kädestä pitäen ohjausta ja ratkaisuja ongelmiisi. Voit ottaa myös oman laitteesi mukaan. Tietotekniikan opetusta järjestettiin jo syksyllä 2018 ja siitä tykättiin kovasti.

Ma 11.2. Anestesialääkärin kokemuksia avustustyöstä maailman kriisialueilla neljällä eri vuosikymmenellä, Kalevi Pihlajamäki

Ma 4.3. Kukkahuone Rönsyn floristi Riikka Valkeamäki tulee ohjaamaan risulintuaskartelua. Riikka on erikoistunut persoonallisiin kukkien sidontatöihin sekä myös kädentaitojen ohjaamiseen. Materiaalimaksu 2€.

Ma 18.3.
Ikäihmisten pankkipalvelut. Samppa Harhala Oma Säästöpankin Ideaparkin konttorista tulee kertomaan miten pankkipalveluissa huomioidaan senioreiden tarpeet. Saat vinkkejä miten laskun maksut ja muut päivittäiset raha-asiat olisi ikäihmisten näkökulmasta helpointa ja kätevintä hoitaa. Mikä on pankkikortti ja miten se toimii? Entä verkkopankki ja mihin sitä käytetään? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen. Tule paikalle kysymään nykyajan pankkipalveluihin ja niiden muutoksiin liittyviä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

Kahvitarjoilu.
Lämpimästi tervetuloa!

Toiminnan järjestää Lastusten kyläyhdistys.

Lisätietoja puh. 050-593 6597 ja puh. 040-154 4011.